page loader


مقایسه برنامه نویسی native , web app , hybrid

مقایسه برنامه نویسی native , web app , hybrid

کاربران عموما زمان استفاده از تلفن‌های هوشمند خود لذت می‌برند! چون معمولا همیشه کنار خود یا در دسترس خوشان هست و کارهای خود را از جمله چک کردن تلگرام ، گشت و گذار در وب سایت ها ، خوندن کتاب، دیدن کلیپ و گوش کردن موسیقی و خیلی کارهای دیگه رو میتونن با دستگاه کوچک خود انجام دهند. یک سوالی که ممکن است برای سفارش دهنده اپلیکیشن موبایل بوجود آید، توسعه نرم‌افزار بصورت Native یا Hybrid یا Web App براش مناسبتر خواهد بود در این مقاله ما برسی خواهیم کرد که شما بهترین انتخاب را داشته باشید

برنامه نویسیNative چیست؟

برنامه نویسی  Native به این معناست که برای برنامه نویسی و توسعه نرم‌ افزار خود از زبان‌های اصلی سیستم عامل استفاده کنید. مثلا برای توسعه نرم‌افزار اندروید از زبان برنامه نویسی Java , c  برای توسعه نرم‌افزار آیفون باید از زبان برنامه نویسی  Objective-C,swift  استفاده کنید.یکی از بزرگترین مزیت این حالت بازدهی (performance) بالای نرم‌افزار است، زمانی که شما برنامه خود را بصورت Native می‌نویسید کدهای شما به زبان ماشین کامپایل خواهند شد(Dalvik bytecode در اندروید) که همین موضوع باعث می‌شود شما حداکثر بازدهی ممکن از نرم‌افزار را داشته باشید. بازدهی بالا می‌تواند شامل افکت‌های انیمیشن، روان کار کردن بخش‌های مختلف برنامه، امکان استفاده از multi touch و خیلی موارد دیگه باشه که بدلیل دسترسی مستقیم به موقعیت‌های حافظه و سخت‌افزار گوشی اتفاق میفته.

توسعه نرم‌افزارهای Native آسان نیست!   همین موضوع کمی کار رو سخت میکنه. اگر شما بخواهید نرم‌افزار خود را برای پلتفرم‌های مختلف مانند android، ios  و یا windows phone طراحی کنید باید به زبان برنامه‌نویسی هر کدام از پلتفرم‌ها مجددا نوشته شود ! شاید منطق و الگوریتم همگی یکی باشند اما مسلما SDK و APIهای که برای هرکدام استفاده می‌کنید متفاوت خواهند بود و از همه مهمتر باید وقت بیشتری برای کدنویسی آن گذاشته شود.

برنامه نوسی Web App  چیست

برنامه های  web app در واقع اپلیکیشن موبایل نیستند بلکه وب‌ سایت هستند که بصورت Responsive  طراحی شده‌اند و یا اینکه وب ‌سایتی هستند که مخصوص موبایل پیاده‌ سازی شده‌اند و کاربران می‌توانند توسط مرورگر دستگاه‌های خود آنها را بدرستی مشاهده کنند.

این نرم‌افزارها با استفاده از HTML5 طراحی و توسعه داده می‌شوند، به همین دلیل باید حتما در مرورگر گوشی آنها را مشاهده کرد. برای دسترسی به این قبیل نرم‌افزارها کاربر باید مانند بازدید از یک وب‌سایت عمل کند، یعنی ابتدا مرورگر را باز کند، در بخش نوار آدرس، آدرس وب‌سایت یا وب‌اپلیکیشن را وارد کند و آنرا از طریق مرورگر مشاهده کند. امکان نصب نرم‌افزار بر روی گوشی وجود ندارد و کاربر فقط می‌تواند یک bookmark از آن آدرس را بر روی گوشی خود بسازد که در آینده دسترسی به آن سایت راحت‌تر باشد.   

با توجه به اینکه مرورگرهای مختلفی بر روی گوشی‌ها وجود دارد و کاربر شما از مرورگر مورد علاقه خود استفاده می‌کند، اگر نرم‌افزار را اصولی توسعه ندهید و یا برخی نکات در طراحی وب سایت را در نظر نگیرید، ممکن است نرم‌افزار شما در برخی از مرورگرها دچار مشکل شود.

البته باید این رو هم گفت که Web App ها خیلی هم بد نیستند چون کار شما ا خیلی راحت میکنه اگر شما در حال طراحی یک وب سایت با ساختار وب اپلیکیشن هستید کافیه موارد لازم برای دستگاه‌های موبایل و تبلت را در نظر بگیرید و نرم‌افزار خود را تولید کنید، بدین شکل شما هم وب‌سایت دارید و هم موبایل اپلیکیشن از نوع  Web App

برنامه نویسیHybrid چیست ؟

برنامه نویسی Hybrid مانند نرم‌افزارهای Web هستند (وب سایت یا وب اپلیکیشن WEB APP) که باید در مرورگر مشاهده شوند اما تفاوتی که با Web App دارد این است که نیازی نیست کاربر در مرورگر گوشی، برنامه را ببیند بلکه توسط WebView در اندروید و یا UIWebView در iOS )مرورگر ( محتوای نرم‌افزار به کاربر، در قالب یک اپلیکیشن نمایش داده خواهد شد. نرم‌افزارهای Hybrid توسط HTML و CSS و JavaScript توسعه داده می‌شوند و سپس توسط نرم‌افزارهای مانند Cordova  به نرم‌افزار Native تبدیل می‌شوند.

البته همانطوری که پیش‌تر گفته شد، تبدیل آنها به نرم‌افزار Native بدین معنا نیست که کدهای ما Compile شوند بلکه بر اساس پلتفرم مورد نظر، Cordova یک اپلیکیشن Native  تولید می‌کند و در آن یک web view قرار می‌دهد و کدهای ما را درون آن اجرا می‌کند.

این روش توسعه نرم‌افزار نسبت به نرم‌افزارهای Native سریعتر و راحت‌تر است. امکان رفع مشکلات و یا به روزرسانی نرم‌افزار بسیار راحت خواهد بود و هر زمان که بخواهید می‌توانید برای هر بستری که لازم باشد نرم‌افزار خود را منتشر کنید.
Cordova
به شما این امکان را می‌دهد که بدون حتی اضافه کردن یک خط کد به برنامه خود، آنرا برای پلتفرم‌های مختلف منتشر کنید! ایرادی که به نرم‌افزارهای Hybrid وارده اینه که بازدهی نرم‌افزارهایی که بدین شکل توسعه داده می‌شوند به اندازه نرم‌افزارهای Native نیستند و دلیلش هم اینه که کدهای شما توسط مرورگر قرار است پردازش و نمایش داده شود.

مقایسه برنامه نویسی

برتری های برنامه نویسیNative

در این نوع برنامه نویسی نمی شود ضعف بزرگی معرفی کرد اما از مزایا ، بهترین عملکرد در رابطه با در خواست های کاربر و ارائه ی بهترین تجربه ی کاربری به کاربر از مهمترین ویژگی های این روش برنامه نویسی است.

رابط کاربری طبیعی و همخوانی با دیگر اجزای سیستم عامل به کاربران احساس راحتی و سادگی در کار با نرم افزار می دهد.

دسترسی مستقیم به بخش های مختلف سخت افزار، نرم افزار و سیستم عامل به برنامه نویس امکان کنترل کامل بر روی درخواست ها را می دهد.

امکان استفاده از IDE سیستم عامل و ابزار های آماده شده برای توسعه نرم افزار فراهم است. به علاوه داکیومنت های بسیار کاملی در اختیار قرار می دهد.

یکی دیگر از ویژگی توسعه به صورت Native امکان استفاده از دیباگرها و ارائه ی بهترین نتیجه برای مارک های خاص است.

اپ های نیتیو میتوانند آفلاین کار کنند و بعد از دانلود کاربر لزوما نیاز به حافظه کش یا دیتا ندارد. و تمام کارایی انها در حالت افلاین هم حفظ می شود

رابط کابر پسندی و استانداردی برای کاربران وفادار هر نوع سیستم عامل به صورت مجزا را دارند.

امکان دسترسی به تمام قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه را دارند و به راحتی به GPS،دوربین،شتاب سنج،لیست مخاطبین و هزاران قابلیت دیگه می توان دسترسی داشت.

نگرانی درباره موضوع امنیت هم برای اپ های نیتیو و هم برای اپ های هیبریدی وجود دارد اما در برنامه نویسی هیبریدی ابزار بیشتر و قدرت مندی در دسترس می باشد

سرعت مهم ترین مزیت اپ های نیتیو هست.

 

چه موقع به اپلیکیشنnative نیاز دارید؟

وقتی شما قصد دارید ابزاری را توسعه دهید که نیاز به دسترسی امکانات بومی دستگاه مثل دوربین،بلندگو و نیاز به تعامل قوی با سیستم عامل native دستگاه دارید،اپ های native بهترین گزینه برای انتخاب هستند.

اگر شما قصد دارید یک برنامه بازی با گرافیک بالا با کیفیت صدای خوب بسازید.

اگر بخواهید یک برنامه مثل Angry Birds و Temple Run بسازید مطمعنا با استفاده از تکنولوژی html5 به تنهایی نمیتوانید این کار را انجام دهید. و تقریبا ممکن نمی باشد و در اینده به مشکلات بزرگی برخورد خواهید کرد پس تنها گزینه نیتیو می باشد

وقتی شما نیاز به پلت فرم های مختلف برای برنامه ندارید و برای دستگاه خاصی تصمیم دارید اپ بسازید.مثلا شما میخواهید یک اپلیکیشن iPhone بسازید.

اگر قصد دارید یک اپ بانکی بسازید یا نیاز به درگاه پرداخت دارید،برای امنیت بیشتر از مدل های امنیتی اندروید و ios باید استفاده کنید پاره ای جز نیتیو ندارید

 

 

ضعف های برنامه نویسی به صورتNative

برای هر سیستم عامل باید از کد های جداگانه ای استفاده شود در نتیجه نگهداری از نرم افزار اسان نمی باشد.

 

مزایای برنامه نویسی هیبرید نسبت بهNative

مهمترین مزایای برنامه نویسی هیبرید امکان ساخت یک برنامه و اجرای آن در سیستم عامل های مختلف است. به صورت کلی  همه سیستم عامل هایی که امکان نمایش صفحات اینترنتی را داشته باشند و Framework هیبرید روی آنها نصب شود، امکان نمایش نرم افزار را دارند. از طرف دیگر امکان ساخت ظاهری مشابه در سیستم عامل های مختلف به سادگی فراهم است.

از این رو هزینه ی توسعه نرم افزار به صورت هیبرید ارزان تر و نگهداری از آن آسانتر و برای ساخت پروتوتایپ ها بسیار مناسب است.

ضعف های برنامه نویسی هیبرید

متاسفانه برنامه نویسی هیبرید ضعف های بزرگی دارد که باعث شده استقبال چندانی از این نرم افزار ها نشود.

حجم زیاد برنامه

بزرگترین مشکل این روش برنامه نویسی این است که یک Framework جاوا اسکریپت که شامل خیلی از API هاییست که مورد نیاز نیست باید به همراه برنامه باشد. به علاوه باید کتابخانه های زیادی برای طراحی رابط کاربری همراه نرم افزار باشد، به عنوان مثال jQuery یا AngularJS . همچنین این مشکل باعث افزایش حجم فایل اجرایی نرم افزار می شود.

ضعف بزگ واسط کاربری

از طرف دیگر شباهت کم رابط کاربری نرم افزار و دیگر نرم افزار های Native که باعث می شود حس مناسبی به کاربران برنامه ندهد و احساس ایستایی در رابط کاربری بدهد. یعنی میشود به یقین گفت که  UI/UX این نوع برنامه ها خیلی پایین و بدون کیفیت مناسب می باشد و در صورتی که شرکت شما یک شرکت متوسط و به بالا می باشد پیشنهاد می کنیم از این نوع برنامه ها استفاده ننمایید

سرعت لود و سرعت عملکرد پایین

ضعف دیگر سرعت اجرای برنامه و عملکرد ضعیف آن در واکنش به خواسته های کاربر است.

عدم دسترسی به امکانات سیستم عامل

دسترسی به همه ی امکانات سیستم عامل وجود ندارد و همچنین امکان نبود آموزش و داکیومنت مناسب هم از ضعف های این روش برنامه نویسی محسوب می شود.

مشکل با مارکت ها

با وجود تایید برخی از برنامه ها اما این مشکل باز هم وجود دارد که مارکت نخواهند که برخی از اپ های هیبرید را تایید و در مارکت منتشر نکنند

امنیت پایین

اپ های هیبریدی از مسایل امنیتی مثل SSL استفاده میکنند و از نکات امنیتی بومی استفاده نمیکنند.

کارایی گرافیکی پایین

اپ های هیبریدی که از انیمیشن های زیاد و جلوه های صوتی استفاده میکنند همتای اپ های بومی(native) عمل نمیکنند.

مشکلات مرورگر

اپ های هیبریدی بدون استفاده از وب ویو قابل مشاهده در پلت فرم های مختلف نیستند. و در صورت برخورد به مشکل در این زمینه برنامه کاربردی نیز غیر فعال یا با مشکلات زیاد عملکرد نادرستی را می دهد

 

نتیجه گیری

در حال حاضر توسعه ی نرم افزار با Framework های هیبرید برای اجرای پروژه های کوچک و بیشتر پروتوتایپ ها (Prototype) مناسب است و کاربرهای زیادی نداردو هرگز نمی شود یک پروژه بزرگ را به این شیوه توسعه کامل داد چون با محدودیت ها و نا رضایت های زیادی رودرو خواهیم بود.

نبود یا کمبود آموزش های برنامه نویسی هیبرید و ضعف در فراهم کردن نیازهای کاربر و سرعت کم اجرا برنامه نویسان و شرکت های توسعه نرم افزار را از توسعه نرم افزار با این روش برنامه نویسی دور نگه داشته است.

 

 پشتیبانی اپلیکیشن اندروید   پشتیبانی اپلیکیشن   پشتیبانی برنامه اندروید   نمونه کار ربات تلگرامی   پشتیبانی برنامه اندروید در تبریز   پشتیبانی آپدیت اپلیکیشن اندروید   نمونه کار طراحی اپلیکیشن اندروید و ای او اس   پشتیبانی اپلیکیشن اندروید و iOS   پشتیبانی اپلیکیشن اندروید در تبریز    پشتیبانی اپلیکیشن اندروید 
١٣٩۶/۶/١٣ ٨:٢٧:۵٧
|
به اشتراک گذاری:

برنامه

نویسی

Nativeبرنامهنویسی

Native

مقایسه برنامه نویسی native , web app , hybrid
گفتگو در مورد طراحی اپلیکیشن