page loader


FoudationDB چیست

FoudationDB چیست
نواس‌کیوال مخفف not only sql به معنای نه تنها اس‌کیوال نامی است فراگیر برای رده ی گسترده ای از سامانه مدیریت پایگاه داده هایی که با نوع سنتی پایگاه داده های رابطه ای تفاوت های آشکار دارند. روشن ترین این تفاوت ها استفاده نکردن از اس‌کیوال به عنوان زبان پرسش نخستین است. نمونه اش پایگاه داده‌های اکس‌ام‌ال و پایگاه داده‌های سند-گرا است. یکی از پیاده سازی های شناخته شده این نوع پایگاه داده ها کاوچ‌دی‌بی ساخت بنیاد نرم‌افزار آپاچی است.

شرکتهای بزرگ اینترنت، از جمله گوگل (BigTable)، آمازون (Dynamo)، لینکدین (Project Voldemort)، فیس بوک (Cassandra و HBase) سورس فورژ (MongoDB)، اوبونتو (CouchDB) طراحی و راه اندازی گروه پایگاه داده NoSQL را بر عهده دارند. بخش قابل توجهی از این پروژه ها متن باز و آزاد است.

معرفی پایگاه داده FoundationDB

foundation-db-logo

FoundationDB میتوان گفت که اولین پایگاه داده NoSQL ای هست که از ACID به طور کامل پشتیبانی می کند و تنها فرق آن با سایر پایگاه های داده ای NoSQL در همین نکته است. تمرکز و کارایی این پایگاه داده بر روی عملیات ACID می باشد. این پایگاه داده در سال 2009 توسط نیک لاوزو، دیو روزنتال و دیو شرر بنا نهاده شد. سایت رسمی آن به نشانی foundationdb.com قابل دسترسی است.

معرفی پایگاه داده OrientD

OrientDB می شود گفت که پایگاه داده ای همه فن حریف در بین خانواده NoSQL است. دلیلش را اندکی بعد خواهید خواند. OrientDB که در سال 2010 توسط Luca Garulli تحت لیسانس آپاچی 2 منتشر شد، با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا پیاده سازی شده است. با اینکه این پایگاه داده سندگرا هست ولی ارتباطات با استفاده از گراف مدیریت می شود. OrientDB را هم می توان بدون اسکیما به کار برد و هم با اسکیما و حتی نیمه اسکیما و ترکیبی از این ها. شاید از این تکته تعجب کنید که حتی در این پایگاه داده از زبان پرس و جو SQL هم می توانید استفاده کنید. OrientDB از الگوریتم جدید شاخص گذاری به اسم MVRB-Tree استفاده میکند که ترکیبی از Red-Black Tree و B+Tree است. با این پایگاه داده می توان داده های گرافی را ذخیره کرد و کاملا از گراف پشتیبانی شده است.

766b9fc6e770e3904486c74a4254d11b

graph

ویژگی های اصلی:

از ویژگی ACID به طور کامل پشتیبانی می کند. به طوری که در مواقع کراش سیستم سند های در حال تراکنش بازیابی می شوند.

امکان GraphDB که می توان مدیریت گراف ها رو انجام داد.

پشتیبانی کامل از زبان پرس و جوی SQL

امکان استفاده از HTTP و RESTful بدون واسطه.

و ویژگی های بسیار دیگر.

به این دلایل است که این پایگاه داده را همه فن حریف می نامند. سایت رسمی آن هم به آدرس Orientdb.org است.

معرفی پایگاه داده RavenDB

logo-ravendbRavenDB یکی دیگر از پایگاه های داده ای سندگرا است که برای پلتفرم ویندوز و دات نت طراحی شده است. شعار این پایگاه داده “ساخته شده توسط توسعه دهندگان دات نت برای توسعه دهندگان دات نت” می باشد. از این جمله می توان متوجه شد که در پلتفرم ویندوز و دات نت به راحتی می توانید از آن نهایت استفاده را ببرید.

RavenDB-UI_thumb_1

مهمترین ویژگی های این پایگاه داده را در زیر بخوانید:

پشتیبانی کامل از ویژگی ACID

امکان استفاده از Linq to RavenDB

سازگار با DDD

بدون اسکیما، بدون هیچ عملیات Mapping

عملیات کشینگ چند سطحی تعبیه شده

دیگر ویژگی های این پایگاه داده را می توانید در سایت رسمی اش به آدرس ravendb.net مشاهده کنید.

معرفی پایگاه داده Riak

basho

Riak هم یکی دیگر از پایگاه های داده ای NoSQL است که خالق آن شرکت Basho Technologies است، در سال 2009 تحت لیسانس آپاچی 2 توسعه داده شد. Riak تمامی اصول کار خود را از Amazon Dynamo تبعیت میکند. Dynamo یک سیستم ذخیره سازی توزیع شده ای است که متعلق به شرکت آمازون است. Riak علاوه بر اینکه از مکانیزم MapReduce استفاده میکند همچنین از جستجوی کامل با استفاده از الگوریتم Robust هم بهره می برد. در توضیحاتی که در وب سایت رسمی این پایگاه داده آمده است گفته شده که ارتباط شما میتواند با تمامی گره های شبکه ای که در حال تبادل داده های اطلاعاتی هستند قطع شود ولی هیچ وقت داده ها در این میان از بین نمی روند. فرق قابل توجه ای که این پایگاه داده با سایر پایگاه های داده ای خانواده NoSQL دارد در انتخاب گره اصلی یا Master است. به این صورت که اگر گره اصلی یا Master قطع شود، نزدیک ترین گره همسایه وظیفه سرویس دهی را بر عهده می گیرد که این موضوع بر خلاف روش های دیگری از جمله گره اصلی/فرعی که به طور مثال در پایگاه داده MongoDB شاهد آن هستیم می باشد.

منابع :

https://www.geekboy.pro/


 پشتیبانی برنامه اندروید   پشتیبانی اپلیکیشن اندروید و iOS   مقاله   پشتیبانی آپدیت اپلیکیشن اندروید   پشتیبانی اپلیکیشن اندروید    پشتیبانی اپلیکیشن اندروید   انواع Database   پشتیبانی اپلیکیشن   نمونه کار ربات تلگرامی   پشتیبانی برنامه اندروید در تبریز 
١٣٩٩/٩/٢١ ٩:۵٣:٢۵
|
به اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط

Oracle چیست

١٣٩٩/٩/٢١ ٩:۵٢:٣٠
Oracle چیست

ادامه مطلب

RavenDBچیست

١٣٩٩/٩/١٢ ١٨:٢١:۶
RavenDBچیست

ادامه مطلب

Microsoft SQL Server چیست

١٣٩٩/٩/١٢ ١٨:۵۶:٢٠
Microsoft SQL Server چیست

ادامه مطلب
گفتگو در مورد طراحی اپلیکیشن